Açık Öğretim İlk Öğretim

AçıkÖğretim Kitap sitesi olarak sizlerle açık öğretim ilk öğretim ile ilgili bazı tanımlamaları paylaşacağız...


Aktif Öğrenci:   Yeni Kayıt yapan veya içinde bulunulan dönem için kayıt yenileten öğrencinin öğrencilik durumu
Donuk Öğrenci:   İçinde bulunulan dönem için kaydını yeniletmeyen öğrencinin öğrencilik durumu
Ön kayıt:   Açık ilköğretim okuluna yeni kayıt başvurusunda bulunmak için evrakları ile birlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuran adayın, söz konusu evraklarının Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğünce oluşturulan komisyonlarca incelenip kaydı kabul edilene kadar geçen süredeki öğrencilik durumu
Kesin Kayıt:  Yeni Kayıt için başvuran adayın kaydının Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğünce kabul edilmesidir. Kaydı kabul edilen öğrenci Aktif öğrenci olur
Ders Seçme :  Kayıt yenileten veya kaydı kesinleşen yeni kayıtlı öğrencilerden 6 veya 7. Sınıflarda olan öğrencilerin bir üst sınıftan sınavlarına girmek üzere ders tercih etme işlemi
Dönem:   Bir Eğitim – Öğretim yılını kapsayan süre ( yeni yönetmelikle süre kısaltılarak dönem, bir eğitim öğretim süresini kapsayacak düzenlemeyle yeniden tanımlanmıştır.)
Dönem Sınavı :   Dönem sonunda yapılan sınavdır. Bu sınav bir öğretim yılına eşdeğerdir.
Oturum:   Sınavlarına girilecek derslerin sınavların yapıldığı güne göre sabah ve öğleden sonra yerleştirilmesine denir. Bir oturumda en fazla altı dersten sınava girilebilir.
Yedek Salon:   Sınav yerleri belli olup internette yayınlandıktan sonra zorunlu nedenlerle ( Askerlik, tayin…) yayınlanan sınav merkezinde sınava giremeyecek olan öğrencilerin bulundukları merkezdeki sınav salonlarında sınava girebilmelerinin sağlanması.
Kopya Analizi:   Sınav sonrası değerlendirme işlemlerinde öğrencinin sınava girdiği salondaki diğer adayların cevap kağıtlarının çeşitli tekniklerle ikili ve toplu olarak karşılaştırılarak kopya çekilip çekilmediğinin tespit edilmesi.
Ortalama ile geçilen ders : Bulunulan sınıfta başarısız en fazla 2 dersin,Türkçe dersi başarılı olmak kaydıyla ve o sınıfa ait Yıl Sonu Başarı Puan ortalamasının 50,00 ve üzerinde olması durumunda söz konusu başarısız ders/derslerin başarılı sayılması.